12ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

22.02.2018 ()
12ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

12ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη, η ανοιξιάτικη γιορτή κλασικής μουσικής στην Ξάνθη

Στα πλαίσια των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δράσεων, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σε συνεργασία με το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου οργανώνει στην Ξάνθη από τις 26 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου 2018 το 12o Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής.

«Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα δώδεκα χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη. 

Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων. Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συναυλίες με διάφορα σχήματα, σόλο και μουσικής δωματίου, συναυλίες φοιτητών, συναυλίες με συμφωνική ορχήστρα και εμφανίσεις καλλιτεχνών από το εξωτερικό, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (μουσικά σεμινάρια) για τους μαθητές.
Και το φετινό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ανάγκη επικοινωνίας του φεστιβάλ με τους νέους. Έτσι εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, ντοκιμαντέρ, σεμινάρια και ρεσιτάλ στα σχολεία. Αλλά και ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού και συναυλίες ολοκληρώνουν το πρόγραμμα».Λάμπης Βασιλειάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ 

Tο πρόγραμμα του φεστιβάλ  

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικών (γνωριμία με μεγάλους συνθέτες & μικρές συναυλίες - περίπου 1000 μαθητές παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα)

 

  • Συναυλίες ( το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 συναυλίες που αναδεικνύουν χώρους και δίνουν τη δυνατότητα στους μουσικόφιλους να παρακολουθήσουν τις συναυλίες)
  • Συναυλίες για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων (Το φεστιβάλ στοχεύει στο νεανικό κοινό και κάθε χρόνο κάνει 2 με 3 συναυλίες στα αμφιθέατρα των σχολείων)
  • Δράσεις στο μουσείο ( εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θεματική τη μουσική. «Μουσική στο μουσείο?», είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στο μουσείο και δίνει τη δυνατότητα και στου μαθητές των νηπιαγωγείων να συμμετέχουν στο φεστιβάλ.)
  • Διαλέξεις – προβολές και Ραδιοφωνικά αφιερώματα ολοκληρώνουν το 12ο εορταστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.Ενημερωθείτε από το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο www.fex.org.gr

 

Το πρόγραμμα των συναυλιών

  1. Ρεσιτάλ πιάνου «Ρομαντικός έρωτας». Με τον Λάμπη Βασιλειάδη.  Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
  2. Συναυλία «πιάνο και φλάουτο» Με τους Δημήτρη και Νικολό Δημόπουλο   Τρίτη 27 Μαρτίου2018
  3. Συναυλία «κλαρινέτο και πιάνο». Με τους Ηλία Παπαδόπουλο και Δήμητρα Κοκκινοπούλου   Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018
  4. Συναυλία «Σπουδαστών Ιονίου Πανεπιστημίου»   Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 
  5. Συναυλία «Βιολί και πιάνο». Με την Σοφία Μπαλτατζή και τον Νίκο Σταυλά.  Τρίτη 3 Απριλίου2018

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λάμπης Βασιλειάδης

Παρουσίαση: Γιάννης Στεφανίδης

Οργάνωση Παραγωγής Φεστιβάλ: Φ.Ε.Ξ

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Αντίκα 7, 67100 Ξάνθη
T. +30 254 102 5421 F. +30 254 102 5421

Δημιουργία: Starfish & tariqante