ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ

26.04.2018 ()
ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ

θέατρο μαριονέτας 

"ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ"

29 Μαΐου έως αρχές Ιουνίου

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δράσεων και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής που πραγματοποιείται στη Ξάνθη τους καλοκαιρινούς μήνες, ανοίγει το Φεστιβάλ τέλη Μαΐου με μια καταπληκτική παράσταση "ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ" από το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δίνοντας της δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να απολαύουν μια εξαιρετική παράσταση.

Ο θίασος θα βρίσκεται σε περιοδεία (η παράσταση έχει κλείσει ήδη 11 χρόνια περιοδείας στην Ελλάδα και σε 25 διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη, Τουρκία, Ν. Αφρική, Ν. Κορέα και Ισραήλ.) 

 

Το φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την παράσταση και στη Ξάνθη.

Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση που δεν πρέπει να χάσεις κανείς.

Δείτε εδώ το trailer της παράστασης. 

 

Το κόστος της παράστασης είναι 5€ ανά μαθητή.

 

Σχετικά με την παράσταση “Tης μουσικής...τα νήματα”

Πρόκειται για μια απρόβλεπτη συναυλία με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου. 

Μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους 

Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belli dance , ένας ακορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με 3 κλασσικούς βιολιστές , ένας κιθαρίστας με ένα ντράμερ του Rock συγκροτήματος << The Strings >> , ένας μικρός βιολιστής και ένας τραγουδιστής της country είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης.

Mια παράσταση θεάτρου μαριονέτας και μιμικής όπου οι χορογραφίες , το χιούμορ, οι ανατροπές και ο ρυθμός είναι στοιχεία που συντελούν στο ότι παρακολουθείται εξίσου ευχάριστα απ'όλες τις ηλικίες.

 Έχει ταξιδέψει σε 25 διεθνή φεστιβάλ σε 13 χώρες στην Ευρώπη,Ν.Αφρική και Ασία. 

Έχει παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις δήμων ανά την Ελλάδα, σε σχολεία,θέατρα bar και μουσικές σκηνές ( μέρος της παράστασης έχει χρησιμοποιηθεί από το μουσικό – θεατρικό σχήμα ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ την σαιζόν 2004-05)

Οι μαριονέτες, κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό, κινούνται με πολύπλοκους μηχανισμούς, όπου ο χειρισμός απαιτεί συγχρονισμό και ακρίβεια, αναδεικνύοντας κάθε λεπτομέρεια στην κίνηση τους και παίζονται σε μαύρο φόντο.

 

puppetryanimation.blogspot.gr

Σύλληψη-σκηνοθεσία - κατασκευή και εμψύχωση κούκλας - Θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ - Νίκος Τόμπρος,Ελένη Παναγιώτου

 

 

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε τo 1996 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου ,κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας. 

Από τότε δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων στην Ελλάδα, και έχει συμμετάσχει σε 27 διεθνή φεστιβάλ σε 13 χώρες στην Ευρώπη,Ν.Αφρική και Ασία. 

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου , της μουσικής και του τσίρκου . 

Έχει κάνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους,σχολεία και διεθνή φεστιβάλ,

 

 Ο Νίκος Τόμπρος εκτός από την πορεία του ως κουκλοπαίκτης-κουκλοποιός παρακολούθησε σεμινάρια σωματικoύ θεάτρου,υποκριτικής, χορού ,κλόουν και σύγρονου θεάτρου σκιών.

Η Ελένη Παναγιώτου ,επίσης κουκλοπαίκτρια-κουκλοποιός είναι κοινωνική λετουργός και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με εμψύχωση αντικειμένων,θεατρικό φωτισμό, ζωγραφικής και stop motion animation .

 

 

 

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΉΝΑ

Εκδηλώσεις εργαστηρίων. www.facebook.com/FEXANTHI Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ www.fex.org.gr

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ TAI CHI & QΙ GONG 2018 – στο πάρκο του λημνίου Ξάνθης (ελεύθερη συμμετοχή για όλους)

 

 

Το πρόγραμμα της ΦΕΞ υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των: • ΣΕΚΕ ΑΕ • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΤΜΕΖΑ • Σχολή χορού ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ • Ταβέρνα «ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ» • ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ • BOUTIQUE HOTEL 1905 • MEZEBAR Bar & Gril • ΣΚΑΡΠΕΛΟ συντήρηση έργων τέχνης • βιβλιοπωλείο «ΠΥΡΓΕΛΗ» • ΑΒΑΞ ΑΕ Βιοαέριο Ξάνθης • 

 

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης 

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη Τηλ.: 25410 25421 - 6937120986 

fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr www.fex.org.gr https://www.facebook.com/FEXANTHI

Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Αντίκα 7, 67100 Ξάνθη
T. +30 254 102 5421 F. +30 254 102 5421

Δημιουργία: Starfish & tariqante